Навчальні заклади міста оснастять сучасною технікою

24.11.2021 16:00

У ході чергової сесії Запорізької міської ради депутати проголосували за виділення коштів із залученням держбюджету на матеріально-технічне оснащення навчальних закладів. Так, для цього передбачили близько 9, 8 млн грн.

Кошти підуть на придбання предметів довготривалого користування – пральних машин, водонагрівачів, холодильного обладнання тощо. Відповідні запити закладів освіти сформує профільний департамент.

Окрім цього, з державного бюджету передбачені також кошти на ремонт інфраструктурних об’єктів – зокрема, для реконструкції комплексу спортивних майданчиків Запорізького НВОК №110 ЗМР ЗО по вул. Стешенка, 19. Для цього передбачено майже 9,3 млн грн.

Також в результаті зекономлених коштів з бюджету міста після виконання міської програми у декількох навчальних, закладах утворився залишок, який спеціалісти профільного департаменту запропонували перенаправити на інші цілі. Так, більше 600 тис. грн передбачили для реконструкції елементів благоустрою дошкільного навчального закладу (ясла-садок) № 169 «Берегиня», 370 тис. грн – на виготовлення проєктно-кошторисної документації «Будівництво міні-футбольного майданчика зі штучним покриттям, роздягалень та душових на території Запорізької загальноосвітньої школи I-III ступенів № 38".

Депутати запропоноване рішення підтримали.