Анатолій Куртєв прокоментував підсумки сесії міської ради

24.11.2021 15:50

Сьогодні відбулась десята сесія Запорізької міської ради. Депутати прийняли близько 60 рішень, які стосувалися різних сфер життєдіяльності Запоріжжя. Зокрема було збільшено фінансування низки проєктів у сферах освіти, охорони здоров’я, житлово-комунального господарства. Сесія пройшла під головуванням секретаря міської ради Анатолія Куртєва, який прокоментував її результати.

Секретар міської ради наголосив, що сьогодні необхідно було прийняти багато важливих для міста та запоріжців рішень. Завдяки злагодженій роботі депутатського корпусу це вдалося зробити.

- У міській раді зараз сформувалася монолітна депутатська команда, яка спільно працює для того, щоб Запоріжжя дійсно стало зручним, сучасним, комфортним містом. Хочу подякувати депутатам за сьогоднішню ефективну роботу, - зазначив Анатолій Куртєв.

Секретар міської ради наголосив, що на сесії було додатково виділено кошти на потреби медицини та освіти. Зокрема 3 мільйони гривень спрямували на виплату заробітних плат медикам Міської лікарні екстреної та швидкої медичної допомоги, міської дитячої лікарні №5. Це ті кошти, потребу у яких не покривають надходження від НСЗУ.

Виділено додатково близько 4 мільйонів гривень на виконання ремонтних робіт у міській лікарні №9, понад 2,4 мільйона гривень – у Міській лікарні екстреної та швидкої медичної допомоги. 560 тисяч гривень – на ремонтні роботи у пологовому будинку №3. Зазначимо, 600 тисяч гривень підуть для придбання 5 дизельних генераторів для міських лікарень.

- Спрямували кошти на проєктні роботи для подальшого монтажу додаткових кисневих точок у міській лікарні №6 та встановлення кисневих станцій у ковідних лікарнях міста. Це спільний проєкт з державним бюджетом, за кошти якого придбають кисневі станції. Ми ж маємо профінансувати проєктні роботи, - сказав Анатолій Куртєв.

Загалом на всі вказані проєктні роботи у цих медичних закладах у бюджеті міста передбачено 1,7 мільйона гривень.

Не залишилася поза увагою і освіта. Близько 9 мільйонів гривень направлено на реконструкцію спортивного майданчика у школі №110, 9,8 мільйонів гривень – на закупівлю технологічного, прального, холодильного обладнання, сучасних засобів навчання для закладів освіти.

Також збільшено фінансову допомогу КП «Запоріжелектротранс», яке додатково отримає 45 мільйонів гривень. Ці кошти будуть спрямовані на виплату заробітних плат працівникам, оплату комунальних послуг, паливно-мастильних матеріалів та інше. Це необхідно для того, щоб і далі забезпечувати стабільну роботу міського комунального транспорту.