У Комунарському районі екологічно утилізують опале листя

25.11.2021 16:00

В ОСББ «Сонячний будинок 2015» по вул. Європейській, 16 проблему утилізації пожовклого листя вирішують сучасно. Опале листя не вивозять, не спалюють, а компостують.

Як розповів голова об’єднання співвласників багатоквартирного будинку Олег Комаренко, у дворі було визначено ділянку для природньої утилізації - встановлено дерев’яні ящики для збору листя.

Компостування опалого листя є найбільш безпечним відносно довкілля шляхом його утилізації. Цей метод полягає в розкладанні рослинних залишків без доступу кисню з утворенням компосту – однорідної органічної маси, яка містить необхідні для рослин хімічні сполуки. Вироблені високоякісні органічні добрива з опалого листя в подальшому будуть використовуватися для підживлення зелених насаджень двору.

При компостуванні опалого листя знижується навантаження на комунальні служби, що дозволяє значно зекономити кошти міського бюджету для вирішення інших нагальних питань.

Районна адміністрація Запорізької міської ради по Комунарському району запропонувала взяти за приклад такий спосіб утилізації листя іншим ОСББ, квартальним комітетам та власникам будинків приватного сектору.