У Запоріжжі презентували проєкти «Великого будівництва» на наступний рік

25.11.2021 18:00

Секретар міської ради Анатолій Куртєв презентував проєкти програми Президента України Володимира Зеленського «Велике будівництво», які заплановано реалізувати наступного року в Запоріжжі. Зокрема планують провести реконструкцію двох шкіл, двох дитячих садочків, ПК «Орбіта» та інфекційного відділення 5-ї міської дитячої лікарні.

Шість проєктів Запоріжжя надало на розгляд Запорізької облдержадміністрації та отримало згоду на їх реалізацію. Саме ці проєкти Анатолій Куртєв презентував сьогодні в облдержадміністрації.

- У Запоріжжя є великий потенціал. Розбудова нашого міста - в пріоритеті нової міської влади. Ми надалі будемо розвивати соціальну сферу, тому велику увагу приділили школам, дитячим садочкам та лікарням. Ми плануємо реалізувати ці проєкти на благо Запоріжжя. Тільки разом, об’єднавшись з обласною владою, ми зможемо це зробити. Будемо консолідувати зусилля та активно співпрацювати, - підкреслив Анатолій Куртєв.

Один з проєктів - реконструкція інфекційно-боксованого діагностичного відділення КНП «Міська дитяча лікарня №5» (вул. Новгородська, 28А).

Проєктом передбачено ремонт приміщення та покрівлі, модернізацію інженерних мереж, часткову заміну вікон та дверей, заміну електричних мереж, улаштування вентиляційної системи, монтаж пожежної та охоронної сигналізацій, благоустрій території з улаштуванням автостоянки й інше.

Ще один проєкт - реконструкція Запорізького багатопрофільного ліцею «Перспектива» (вул. Героїв 55-ї бригади, 3б). Там заплановано відновлення будівництва додаткового корпусу та комплексна реконструкція існуючих, благоустрій та озеленення території.

У рамках президентської програми планується також провести капітальний ремонт Запорізької спеціалізованої школи І-ІІІ ступенів №40 з поглибленим вивченням англійської мови (вул. Героїв 93 бригади, 18А). Проєктом передбачається проведення робіт як у будівлі, так і на території школи.

Міська влада не залишила без уваги й дитячі садочки. До списку об’єктів «Великого будівництва» планують включити два дитсадки: №1 (вул. Українська, 59) та №256 «Пролісок» (вул. Історична, 30). Там планують провести капітальні ремонти.

До списку об’єктів програми Президента України також хочуть внести Палац культури «Орбіта» (вул. Лермонтова, 9). За проєктом там передбачений ремонт покрівлі, утеплення фасаду будівлі, капітальний ремонт великої зали та інших приміщень, а також благоустрій прилеглої території.

- Від тих проєктів, які ми сьогодні побачили, вже є користь – міська влада об’єдналася в одну команду та почала системно працювати, щоб зробити місто кращим. Ми віримо в Запоріжжя, - зазначив голова Запорізької облдержадміністрації Олександр Старух.

Він також підняв питання реконструкції площі Фестивальної та запропонував міській владі об’єднати зусилля для його вирішення.