У Запоріжжі відкрили новий центр вакцинації

26.11.2021 15:00

Новий Центр вакцинації запрацював у Вознесенівському районі. Його відкрили 25 листопада в торгівельному центрі «Фортуна» на проспекті Соборному, 177.

Центр масової вакцинації працюватиме щодня з 8:00 до 20:00. Щеплення здійснюється як за попереднім записом через сайт медичної інформаційної системи Helsi.mi, так і згідно з чергою.

З роботою пункту імунізації ознайомився секретар міської ради Анатолій Куртєв.

- Це дуже вдала локація для відкриття пункту щеплення. Адже саме у цьому районі висока пішохідна прохідність. А ще тут розташована центральна транспортна розв’язка. Завдяки активному процесу вакцинації нам вдалося стабілізувати ситуацію з рівнем захворюваності на коронавірус. Зокрема знизилась зайнятість ліжкового фонду, перепрофільованого під лікування ковідних хворих. Незважаючи на це значна кількість пацієнтів, які зараз перебувають у лікарнях, у важкому стані та кисневозалежні. Тому продовжую наголошувати на необхідності вакцинації, - наголосив Анатолій Куртєв.

У перший день в цьому центрі вакцину отримали близько 150 містян.

Нагадаємо, наразі в Запоріжжі вже працюють 14 Центрів масової вакцинації. Окрім цього, у віддалені куточки міста виїжджають мобільні бригади та «вакцинобус». Також відкриті тимчасові пункти щеплення у двох міських храмах.