Запоріжці отримують матеріальну допомогу від міста

29.11.2021 12:00

У Запоріжжі реалізується низка заходів, спрямованих на соціальну підтримку містян. Вони передбачені зокрема комплексною Міською програмою соціального захисту населення, що фінансується з бюджету.

Протягом року управлінням соціального захисту населення Запорізької міської ради надається два основних види допомоги: адресна цільова та адресна допомога за особистими зверненнями громадян.

У 2021 році адресну цільову допомогу отримали діти з інвалідністю різних категорій. Хворі на онкологію отримали допомогу в розмірі 10 000 грн, по 1 000 грн - діти, хворі на цукровий діабет; ДЦП; із захворюваннями, які пов'язані з наслідками аварії на ЧАЕС; прикуті до ліжка; з синдромом аутизму; діти з інвалідністю, яких виховують батьки з інвалідністю; з багатодітних сімей; сироти, які мають інвалідність. Сім’ям, які виховують двох дітей з інвалідністю, виплачено по 2 000 грн.

Адресну цільову допомогу у розмірі 2 184 грн отримали особи з інвалідністю, які перебувають на лікуванні програмним гемодіалізом. По 1 000 грн – особи з інвалідністю I і II гр. по зору; з пересадженими органами; студенти з інвалідністю; особи з інвалідністю, які пересуваються на колісних кріслах.

Міською комплексною програмою також передбачено надання одноразової адресної цільової допомоги у розмірі 1 000 грн особам з інвалідністю внаслідок війни. Зокрема, до Дня перемоги над нацизмом здійснено виплату особам з інвалідністю внаслідок Другої світової війни; з нагоди Дня захисників та захисниць України - особам з інвалідністю внаслідок участі в антитерористичній операції, операції Об’єднаних сил; до Дня виводу військ з Афганістану - особам з інвалідністю з числа учасників бойових дій на території Республіки Афганістан та інших держав.

Всього адресну цільову допомогу надано 4688 громадянам з інвалідністю на загальну суму близько 5,8 млн грн.

Реабілітаційну допомогу, в ході занять плаванням та гімнастикою у басейні, отримали 40 жінок після мастектомії.

З нагоди Міжнародного дня людей з інвалідністю надано матеріальну допомогу 120 членам громадських організації, які опікуються проблемами осіб цієї категорії, в розмірі 500 грн.

За особистими зверненнями осіб з інвалідністю до управління соціального захисту населення міської ради та районних управлінь цього року матеріальну допомогу на проживання або лікування виділено 2295 особам.

Загалом у 2021 році у межах реалізації заходів Міської комплексної програми соціального захисту населення адресну допомогу отримали 7,1 тисяч осіб з інвалідністю на загальну суму 10,3 млн грн.