У Запоріжжі модернізують транспорт під потреби людей з інвалідністю

03.12.2021 10:40

У місті продовжують модернізувати громадський транспорт з урахуванням інтересів людей, що мають особливі потреби. За словами представників управління з питань транспортного забезпечення та зв’язку Запорізької міської ради, забезпечення доступності пасажирських транспортних послуг для всіх верств населення є пріоритетним напрямком розвитку транспорту.

Так, для реалізації цієї мети протягом 2016-2020 років органами місцевого самоврядування закуплено техніку з врахуванням потреб осіб з інвалідністю - 27 трамваїв; 95 автобусів великої пасажиромісткості; 14 тролейбусів, з них 5 одиниць з автономним рухом. У 2021 році закуплено ще 12 трамваїв.

У 2021 році для обслуговування міських маршрутів загального користування було залучено автобуси, тролейбуси та трамваї зі спеціальним обладнанням:

  • зовнішні звукові інформатори;
  • текстові системи в салоні;
  • звукові системи в салоні;
  • пандуси.

Згідно з програмою розвитку та вдосконалення пасажирського транспорту в місті до 2023 року заплановані заходи з оновлення парку комунального авто- та електротранспорту, враховуючи потреби осіб з інвалідністю. Оновлення транспорту на маршрутах, які обслуговують приватні підприємства-перевізники, здійснюватиметься в рамках вимог чинного законодавства України.