У запорізькій міській лікарні №6 значно зменшилася кількість хворих на коронавірус

06.12.2021 12:55

З початку третьої хвилі коронавірусу медики КНП «Міська лікарня №6» перебувають на передовій у боротьбі з хворобою. З 7 жовтня медичний заклад почав знову активно приймати коронавірусних хворих. Для пацієнтів цієї категорії там перепрофілювали усі відділення. Яка заповненість ліжок на сьогоднішній день – розповіли представники медичної установи.

Міська лікарня №6 – один із медичних закладів Запоріжжя, де рятують хворих на коронавірусну інфекцію. Більшість пацієнтів, які надходять до лікарні, перебувають у тяжкому або вкрай тяжкому стані та потребують кисневої підтримки. Як ситуація з заповненістю ліжок та перебігом хвороби у пацієнтів зараз, розповіла директор КНП «Міська лікарня №6» Ірина Віцина.

За її словами, зараз спостерігається спад кількості хворих. Так, у медичному закладі розгорнуто 290 ліжок для пацієнтів із COVID-19, з яких на сьогодні зайнято 99. Реанімація розрахована на 15 хворих – 10 ліжок зараз зайнято.

На початку третьої хвилі до медустанови надходило близько 30 осіб на день, зараз у середньому до 5. Виписують по 10-15 осіб на день. Кисню також стали витрачати менше - на піку захворюваності за добу викорстовували близько 3 тонн, зараз - не більше 0,8 тонн.

- Ситуація стабілізувалася, звісно, завдяки протиепідемічним заходам. За прогнозами, якщо розглядати коронавірус як сезонне захворювання, осіннє загострення ми вже пройшли. Важко прогнозувати, як розвиватимуться події надалі, але черговий небезпечний період, коли активуються сезонні хвороби – це весна. Хотілося б, звичайно, щоб такої кількості хворих більше не було. Можливо, подальше дотримання протиепідемічних заходів та вакцинація зможуть позитивно вплинути на ситуацію, – розповіла Ірина Віцина.

Щоб захистити себе від вірусу, лікарі закликають запоріжців вакцинуватися.