У Запоріжжі демонтували ще один незаконний кіоск

07.12.2021 14:25

У Запоріжжі триває демонтаж МАФів, які встановлені без дозвільних документів. Чергову споруду вивезли з вулиці Патріотичної, 80 у Вознесенівському районі.

МАФ працював до 2016 року. Але після того, як у Запоріжжі був затверджений «Код міста», власник вирішив не подовжувати дозвільні документи. Кіоск перестав працювати та стояв зачинений.

- Ця споруда стоїть вже дуже давно. Власник мав намір сам її демонтувати, але з того часу вже пройшло більше місяця. Тому було прийняте рішення демонтувати МАФ примусово, - розповів заступник голови районної адміністрації Запорізької міської ради по Вознесенівському району Єгор Демчевський.

Демонтаж виконала підрядна організація. Споруда зберігатиметься на майданчику КП «Запоріжелектротранс». Наразі там розташовані понад 100 об’єктів, які не мають відповідних документів для роботи.

- Для того, аби забрати майно, власнику необхідно сплатити за виконану роботу, зберігання на території комунального підприємства цього об’єкта. Після цього підприємець може забрати кіоск, - зазначають у КП «Побутовик».

Загалом у Вознесенівському районі вже демонтували сімдесят таких МАФів. На черзі ще близько тридцяти споруд. Усі вони впродовж п’яти років будуть зберігатись на штрафмайданчику. Якщо ж власник так і не з’явиться, споруди продадуть як металобрухт.