У запорізькому ліцеї відкрили медіатеку

08.12.2021 12:30

Міська влада приділяє особливу увагу розвитку медіаграмотності дітей та молоді, а також створенню сучасного освітнього середовища. Для цього в закладах загальної середньої освіти міста створюють медіатеки. В Шевченківському районі Запоріжжя відкрили восьму медіатеку.

Сьогодні медіатека почала працювати в Запорізькому багатопрофільному ліцеї «Перспектива». На її відкриття запросили заступника міського голови Анатолія Васюка, виконуючу обов’язки директора департаменту освіти і науки Запорізької міської ради Юлію Погребняк та начальницю територіального відділу освіти Шевченківського району департаменту освіти і науки Запорізької міської ради Наталію Перепелицю.

Медіатеку розмістили в просторому приміщенні з сучасним дизайном та функціональними меблями. Там є комп'ютери та звичайні книжки, а також великий екран, інтерактивна дошка та інші інноваційні технології. В новій медіатеці зможе працювати дискусійний клуб, проводитися кінопокази, літературні вечори, засідання мовних клубів та інше. Вона стане інтерактивним центром ліцею. Це дасть можливість проводити для учнів заходи з використанням різноманітних медіа-ресурсів.

- Нам потрібна була функціональна бібліотека. Ми довго про неї мріяли. Ми вивчили медіатеки, які вже працюють у Запоріжжі, та створили щось своє, - розповів директор ліцею «Перспектива» Костянтин Саміло.

Для облаштування медіатеки було залучено кошти з різних джерел фінансування. З міського бюджету на ремонт приміщеня було виділено понад 80 тисяч гривень.

- Я бачив багато форматів медіатек, у вас вона специфічна. Вона враховує інтереси всіх ваших учнів, а це допоможе їм у навчанні. В ліцеї навчаються різні діти. В медіатеці буде цікаво всім: і тим, хто вивчає точні науки, і тим, хто займається спортом чи творчістю. Дякую всьому педколективу та директору ліцею, - зазначив Анатолій Васюк.