В Олександрівському районі Запоріжжя з'явиться новий сквер

08.12.2021 15:55

Днями стартувала реконструкція скверу на вулиці Шкільній, у районі Малого ринку – в Олександрівському районі міста. Новий об'єкт на прохання місцевих жителів з'явиться на місці пустиря. Гроші на реконструкцію у розмірі 1,5 млн. грн. виділили з міського бюджету.

Територія біля новобудов на вулиці Шкільній довгий час була більше схожа на пустир. Проте часто тут гуляють мешканці прилеглих будинків, поруч дитячий майданчик, тому виникла потреба обладнати прогулянкову зону. Із цим проханням місцеві жителі звернулися до представників районної адміністрації.

У рамках міського проєкту у новому сквері площею близько 1 Га передбачили освітлення, тротуари, лавки, урни та газон. Облаштування території підрядна організація розпочала цього тижня. Для роботи задіяли бригаду з 15 робітників та спецтехніку.

В рамках реконструкції передбачено укладання 700 метрів квадратних тротуару, встановлення 12 лавок та урн, 12 опор освітлення.

-Вже сформували так зване монтажне «корито» під доріжки, підготували сипучі матеріали, днями розпочнемо встановлення бордюрів, після чого зможемо почати укладання плитки. Також до кінця місяця встановимо малі архітектурні форми та підготуємо гільзи під освітлення, – розповів представник підрядної організації Сергій Дідух.

Основний обсяг роботи планується закінчити до кінця цього року. Підключення освітлення у оновленому сквері, а також на прилеглому дитячому майданчику заплановано на початок наступного року.

-Проєкт розробляли таким чином, щоб зберегти всі дерева та кущі на території. Плюс до цього ми додамо ще газони, облаштуємо лавки з освітленням. Додаткові 6 опор для освітлення ми передбачили також і  для дитячого майданчика. Вийде комфортна та сучасна зона відпочинку для мешканців району, – розповів голова Олександрівської районної адміністрації Валерій Мостовий.