Встановлено новий порядок визначення обсягів спожитої у будівлі теплової енергії

09.12.2021 10:35

Як повідомляє концерн «Міські теплові мережі», змінюється порядок розподілу між споживачами обсягів спожитих у будівлі комунальних послуг теплової енергії на опалення житлових та нежитлових приміщень.

Новими договорами, якi вступили в дiю 1 листопада 2021 року, змінено підхід до розподілу обсягів спожитих у будівлі послуг, а саме передбачено застосування «Методики розподілу між споживачами обсягів спожитих у будівлі комунальних послуг», затвердженої Наказом Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України від 22.11.2018 № 315 (далі – Методика № 315).

Ця методика визначає можливість нараховувати плату усім споживачам будинку (як житловим, так і не житловим) за однаковими умовами розподілу, а саме пропорційно опалювальної площі. Споживачі, приміщення яких обладнане індивідуальним опаленням чи індивідуальним вузлом обліку тепла, будуть зобов’язані сплачувати за місця загального користування по загальнобудинковому лічильнику та дотримуватись мінімальної частки споживання теплової енергії в опалювальному приміщенні.

Таким чином, починаючи з 1 листопада 2021 року, мешканці будинку отримають справедливе нарахування за спожиті послуги завдяки укладанню нових договорів та застосування Методики 315.

Докладніше з Методикою 315 можна ознайомитись у презентації, яку підготувало Міністерство регіонального розвитку громад та територій України (див. фотогалерею).