У Запоріжжі ще одна дитина, позбавлена батьківського піклування, отримає кошти на придбання власного житла

10.12.2021 08:30

Ще одна дитина, позбавлена батьківського піклування, отримає цього року кошти на придбання власного житла. Таке рішення підтримали на засіданні місцевої комісії, яке пройшло у міськвиконкомі під керівництвом секретаря міської ради Анатолія Куртєва.

Згідно з законодавством діти-сироти, діти, позбавлені батьківського піклування, які не мають власного житла, мають право на отримання від держави власного житла або компенсації на придбання житла. Довгий час відповідні державні програми фактично не працювали, однак в останні роки ситуація змінилася на краще.

Держава почала виділяти місцевим бюджетам субвенції на придбання житла представниками вказаних категорій. Зрозуміло, що ще багато дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування з Запоріжжя очікують на придбання власного житла. Однак поступово це питання почало вирішуватися.

Зокрема цього року двоє представників вказаної категорії, які проживають у Запоріжжі, раніше отримали кошти на придбання власного житла. В одному випадку частину грошей профінансував міський бюджет, а частину держава, в іншому – виключно за кошти державної субвенції.

Тепер кошти на придбання власного житла зможе отримати ще одна дитина, позбавлена батьківського піклування. Рішення про виділення коштів підтримали на засіданні місцевої комісії, яке пройшло під керівництвом секретаря міської ради Анатолія Куртєва.

Дівчина, якій цього року виповнилося 23 роки, проживає у модульному містечку у Комунарському районі, адже вона вимушена переселенка з Донецької області. У результаті вона отримає вже цього року понад 654 тисячі гривень. Протягом року вона зможе придбати за ці гроші власне житло. Це стало можливим завдяки тому, що Запоріжжю виділили додаткову державну субвенцію на придбання житла для представників вказаної категорії. Відповідне рішення прийняла Запорізька обласна державна адміністрація.

Секретар міської ради Анатолій Куртєв подякував керівництву області за прийняття такого рішення, зазначивши, що це ще один приклад успішної співпраці державної влади та органів місцевого самоврядування.

Секретар міської ради також доручив профільним міським службам надати дівчині всю можливу, у рамках діючого законодавства, допомогу при придбанні житла.