У 5-й міській дитячій лікарні розповіли, як лікують дітей із коронавірусом

10.12.2021 12:30

Міську дитячу лікарню №5 було включено до переліку закладів, які надають допомогу дітям, хворим на коронавірус, з квітня минулого року. Медичний заклад приймає пацієнтів від народження до 18 років, які мають підозру на коронавірус та підтверджений діагноз. Також у лікарні є окремий операційний блок для хворих на COVID-19 пацієнтів, яким необхідне оперативне втручання.

Сьогодні представники медичної установи розповіли, яка ситуація у них із захворюваністю наразі. Як сказав головний лікар міської дитячої лікарні №5 Андрій Запорожченко, кількість хворих за поточні кілька тижнів суттєво змінилася.

– Ми продовжуємо спостерігати зниження кількості хворих у нашій лікарні. Так, в середньому за добу до нас надходить 2-3 нових пацієнта. Іноді їх взагалі немає. Виписок більше – близько 3-4 осіб на день. Зі 150 ліжок, передбачених для ковідних хворих, у нас зараз зайняті 15. У реанімації – 2 дитини. Лікуємо як саму хворобу, так і її наслідки. Це ускладнення на різні органи, що може давати коронавірус. Таке буває не завжди, але з цим ми також стикаємося, – наголосив Андрій Запорожченко.

За словами керівництва лікарні, відділення для надання допомоги хворим на коронавірус дітям забезпечене всім необхідним – ліжка підключені до системи централізованої подачі кисню, є медпрепарати. Крім того, відділення оснащене апаратами ШВЛ, портативним УЗД та мобільним рентген-апаратом, сучасним лабораторним обладнанням.