У Запоріжжі тривають карантинні перевірки

10.12.2021 15:10

Щоденно мобільні групи перевіряють дотримання карантинних вимог у торговельних закладах, кафе, ресторанах, а також у транспорті. Сьогодні поліцейські перевірили міжміські та міжобласні автобуси, а мобільна група у Вознесенівському районі моніторила дотримання правил карантину у торговельному центрі.

Торговельний центр в районі площі Фестивальної представники мобільної групи перевіряють вже не вперше. Більшість підприємців дотримуються карантинних вимог. Разом з тим, низку порушень виявили у кав’ярні. Зокрема тут були у вільному доступі незапаковані приправи, також відсутні хлоровмісні деззасоби для прибирання й розмітка для дотримання соціальної дистанції в півтора метри. Перед початком зміни не ведеться й температурний скринінг працівників. На відповідальну особу закладу склали протокол про адміністративне правопорушення.

Як розповіла представниця Держпродспоживслужби Катерина Острогляд, з початку введення «червоної» зони мобільна група у Вознесенівському районі вже перевірила понад півтори тисячі об’єктів. Складені більше трьох сотень протоколів.

Окрім торговельних закладів і місць громадського харчування, дотримання карантинних обмежень перевіряють і в громадському транспорті. У пасажирів і водіїв перевіряють ковід-сертифікати про вакцинацію. Під час сьогоднішнього рейду порушень не було. Нагадаємо, штраф за відсутність маски в громадському місці складає від 170 до 255 гривень.