У 2-й міській лікарні розповіли, як проходить лікування пацієнтів із COVID-19

13.12.2021 15:20

Медичні працівники продовжують боротися з коронавірусом. За їхніми словами, ситуація з кількістю хворих зараз стабілізувалася, проте розслаблятися рано. Сьогодні, 13 грудня, представники запорізької міської лікарні №2 докладніше розповіли про перебіг лікування пацієнтів у їх медзакладі.

Міська лікарня №2 – один із медичних закладів, обраних для прийому хворих із виявленим коронавірусом. З початку третьої хвилі захворюваності тут пролікували понад 800 коронавірусних хворих. За словами керівництва лікарні, на сьогоднішній день для таких пацієнтів передбачено 160 ліжок, з яких зайнято 60.

- Хворих поменшало, але не можна сказати, що зменшилася кількість пацієнтів з тяжким перебігом цього захворювання. Як і раніше, реанімаційні ліжка зайняті, в наразі в реанімації перебувають 11 пацієнтів, 1 місце вільне. Проте тяжкість перебігу захворювання є вирішальною у питанні, куди саме слід направити хворого – у звичайне відділення чи інтенсивного лікування, - розповів директор КНП «Міська лікарня №2» Едуард Горбатенко.

Оскільки пацієнтів поменшало, то й добове споживання кисню в лікарні знизилося до 1 тонни. Крім цього, для лікування пацієнтів із COVID-19 використовуються кисневі концентратори. Тобто частина хворих, які потребують інтенсивного лікування, отримують кисень з кисневих точок – потоково, а решта – користуючись кисневими концентраторами.

Як зазначив Едуард Горбатенко, ситуацію з захворюваністю на коронавірус вдалося стабілізувати завдяки дотриманню протиепідемічних заходів, а також вакцинації. Як і раніше, левова частка пацієнтів лікарні не має щеплень проти COVID-19. В даний час це єдиний спосіб захиститися від поширення цієї недуги.