У період проведення новорічних та різдвяних заходів запоріжці зможуть дістатися на острів Хортицю додатковим транспортом

14.12.2021 08:00

Цього року у Запоріжжі буде організовано низку новорічних та різдвяних локацій. Одна з них вперше працюватиме на о. Хортиця, на території «Козацького кола». Секретар міської ради Анатолій Куртєв доручив управлінню з питань транспортного забезпечення та зв’язку міської ради забезпечити підвезення запоріжців до цієї локації. Містяни та гості міста повинні мати можливість вільно дістатися туди та повернутися назад.

За інформацією управління з питань транспортного забезпечення та зв’язку міської ради, 18, 19, 25, 26 грудня, 1, 2, 8, 9, 15, 16 січня з 12:00 до 19:00 буде організовано роботу додаткового автобусного маршруту «пр. Металургів – Заводоуправління» через міст Преображенського з зупинкою на «Музеї запорозького козацтва» (майдан «Козацьке коло»). Інтервал руху автобусів складатиме 10 хвилин.

Також до місця проведення заходів у ці дні з Хортицького району з 12:00 до 19:00 можна буде дістатися автобусами маршруту №49 «Магазин меблів – вул. Товариська» з пересадкою на зупинці «Заводоуправління» на автобуси маршруту «пр. Металургів – Заводоуправління».

Крім того, у вказані вище дні до зупинки «Музей запорозького козацтва» з 12:00 до 19:00 можна буде дістатися тролейбусним маршрутом №1 «пл. Профспілок – турбаза «Хортиця», який проходить за маршрутом: пл. Профспілок, пр. Соборний, гребля Дніпрогес, вул. Гребельна, бул. Вінтера, вул. Кияшка, вул. Таганська, Арковий міст, о. Хортиця та у зворотному напрямку. Інтервал руху тролейбусів складатиме 15 хвилин.