У Запоріжжі тривають перевірки дотримання карантинних норм

14.12.2021 14:55

У місті мобільні групи та патрульні продовжують здійснювати карантинні перевірки. Сьогодні, 14 грудня, зокрема працювали у Заводському та Дніпровському районах.

Перевірки починаються з самого ранку. Моібльні групи стежать за тим, чи дотримуються карантинних обмежень запоріжці. Зокрема, під перевірку потрапив і місцевий супермаркет. Інспектори приходять сюди вже вдруге. Одразу звертають увагу на те, чи були усунені зауваження, що виявили минулого разу – відсутність журналу температурного скринінгу працівників та інформації про вміст антисептиків. Також фахівці перевірили наявність розмітки для дотримання соціальної дистанції та дезасобів у торговельній залі та чи в масках перебувають продавці і покупці. Порушення все ж виявили.

- Був складений протокол на відповідальних осіб за ст. 42 КУпАП. Не була опрацьована схема відокремлення дезінфікованих кошиків та використаних. Антисептик, який був наданий для відвідувачів, не мав повного маркування про його склад, також був відсутній поліетиленовий пакет для використаних засобів індивідуального захисту, - зазначила головна спеціалістка держнагляду за дотриманням санзаконодавства ГУ Держпродспоживслужби області Юлія Дудко.

За недотримання протиепідемічних вимог доведеться сплатити штраф. Тривали карантинні рейди й у Дніпровському районі. Патрульні перевіряли, аби пасажири та водій громадського транспорту перебували у масках та у всіх були ковід-сертифікати. За годину перевірки — порушень не виявили. Втім, інспектори просять запоріжців не забувати одягати маску в громадських місцях, користуватися антисептиками та дотримуватись всіх протиепідемічних правил.