На площі Фестивальній урочисто відкрили головну ялинку області

19.12.2021 21:00

У Запоріжжі продовжуються новорічні та різдвяні заходи. Черговою яскравою подією стало урочисте відкриття головної ялинки області, яку встановлено на площі Фестивальній. У заході взяли участь секретар Запорізької міської ради Анатолій Куртєв, голова Запорізької обласної державної адміністрації Олександр Старух, голова Запорізької обласної ради Олена Жук, народний депутат України Павло Мельник.

Цього року у Запоріжжі, завдяки співпраці обласної та міської влади, організовано низку новорічних локацій. Зокрема на площі та проспекті Маяковського, на «Козацькому колі» на острові Хортиця, на каскаді фонтанів «Райдуга», на бульварі Шевченка, на площі Фестивальній. Так 18 грудня запалали вогні на головній ялинці міста, яку традиційно встановлено на площі Маяковського, відкрито новорічне містечко на каскаді фонтанів «Райдуга». «Родзинкою» цьогорічного святкування стало новорічне містечко, яке вперше відкрили на «Козацькому колі» на острові Хортиця.

Сьогодні ввечері святковий захід відбувся на площі Фестивальній. Тут відкрили головну ялинку Запорізької області та стартував обласний новорічно-різдвяний фестиваль. Зазначимо, цього року на головній площі міста облаштували низку новорічних об’єктів. Тут працюють ковзанка, ігрові майданчики та дитячі атракціони, встановлене «Європейське новорічне містечко». Всі об’єкти облаштовані новорічною ілюмінацією. Окрасою площі Фестивальної вже традиційно стала головна ялинка Запорізької області.

Урочисте відкриття головної обласної ялинки відбулось сьогодні. До присутніх звернулися секретар Запорізької міської ради Анатолій Куртєв, голова Запорізької обласної державної адміністрації Олександр Старух, голова Запорізької обласної ради Олена Жук, народний депутат України Павло Мельник.

- Цього року ми активно попрацювали спільно з міською владою. У результаті створено кілька святкових локацій, які можуть відвідувати запоріжці. Зокрема це локації на площі Фестивальній, площі Маяковського, на острові Хортиця, - сказав Олександр Старух.

З Днем Святого Миколая запоріжців привітали голова Запорізької обласної ради Олена Жук та народний депутат України Павло Мельник.

- Сьогодні ми відкрили обласну ялинку! Впевнений, що тепер у Запоріжжі вже остаточно запанувала зимова казка. До Нового року ще майже два тижні, та я сподіваюся, що прогулянки нашим яскраво освітленим гірляндами Запоріжжям подарують вам святковий настрій вже сьогодні. Ми доклали чимало зусиль для того, щоб ви відпочивали із задоволенням! - наголосив Анатолій Куртєв.

Після виступів урочисто запалили вогні на головній ялинці області. У святковій церемонії взяли участь хокеїсти дитячого хокейного клубу «Запорізькі ведмеді» Запорізької хокейної ліги.

На заході лунали новорічні пісні, на екрані демонстрували новорічну виставу Запорізького обласного академічного театру ляльок, виступ артистів Запорізького обласного театру юного глядача, новорічні програми.