В Олексадрівському районі добігає кінця будівництво каналізаційного колектора

20.12.2021 11:20

Нині роботи вийшли на завершальну стадію – фахівці підрядної організації з залученням спецтехніки монтують останній з 17 колодязів, які встановлені навпроти кожного двору. Далі – підключатимуть новий колектор до центральної каналізаційної мережі.

Будівництво каналізаційного колектора по вулиці Військкоматній розпочалося півтора місяця тому. Раніше каналізація тут взагалі була відсутня. Тобто роботи тривали з «нуля». Мешканці прилеглих приватних будинків неодноразово скаржилися, адже доводилося обходитися без сучасних «зручностей» і користуватися вигрібними ямами на своїх садибах. Це в свою чергу, крім дискомфорту, є порушенням санітарних вимог і правил через розташування будинків дуже близько один до одного.

- Люди зверталися до нас впродовж 5 років. Нарешті все зроблено, каналізація є, тепер справа за ними – підключення до мережі каналізації. Всього тут 17 колодязів зроблено, навпроти кожного входу у двір, де 10 і більше домоволодінь – це люди, які тут прописані, або ж мешкають на цій вулиці. Ми з ними на постійному зв’язку. Вони в курсі. Кожен має самостійно здійснити підключення до цього колектора, - зазначив голова Олександрівської рай адміністрації Валерій Мостовий.

Вартість робіт сягнула більше 2 мільйонів гривень. Власникам прилеглих приватних будинків, які планують підключитися до новозбудованої каналізаційної мережі, слід звернутися до КП «Водоканал» і надати документ, що підтверджує право власності на нерухоме майно. Після чого буде розроблена відповідна проєктна документація й виконані всі необхідні роботи.

Тимчасово, на час врізання нового колектора у центральну каналізаційну мережу, рух транспорту по вулиці Залізничній перекрито. Впоратися з будівельними роботами підрядники мають до кінця поточного року, а наступного – виконати підсипку вулиці Військкоматної.