Запорізькі депутати затвердили програму охорони здоров’я на наступний рік

22.12.2021 14:40

У ході пленарного засідання 11-ї сесії міськради, депутати Запорізької міської ради затвердили програму «Охорона здоров’я міста Запоріжжя на період 2022-2024 роки». Загальний обсяг фінансування за цією програмою на 2022 рік складає 972,8 млн грн.

Кошти зокрема планується спрямувати на забезпечення населення міста лікарськими засобами, спеціальним харчуванням, виробами медичного призначення та іншим у боротьбі з окремими захворюваннями і хворобливими станами, проведенням ранньої діагностики соціально небезпечних хвороб. На це передбачені 85,6 млн грн.

Також 61,3 млн грн буде витрачено на ліквідацію наслідків пандемії, викликаної поширенням вірусу COVID-19, а саме - забезпечення лікарськими засобами та виробами медичного призначення хворих на цю інфекцію, страхування медичних працівників на випадок інфікування, забезпечення функціонування міської ПЛР лабораторії на базі КНП «Міська лікарня №1», влаштування та ремонт киснепроводів (капітальний ремонт системи киснепостачання з установкою кисневої станції та реконструкцію киснепостачання будівель міських лікарень №№ 1, 2, 6, 7, 9, лікарні екстреної та швидкої медичної допомоги, дитячої лікарні №5 та пологового будинку №4).

Ще понад 287 млн грн будуть спрямовані на забезпечення фінансової підтримки медзакладів, з яких 125 млн грн передбачені для забезпечення фінансування комунальних некомерційних підприємств другого рівня (виплату заробітних плат з нарахуваннями, видатки утримання, поточні ремонти, пільгові пенсії тощо).

Передбачені й кошти для покращення та оновлення матеріально-технічної бази медзакладів: проведення капітальних ремонтів приміщень та обладнання - більше 138 млн грн; та закупівлю медичної техніки довгострокового користування - 466 млн грн (наркозно-дихальні апарати, 3 спеціальні автомобілі, 7 апаратів штучної вентиляції легенів, 10 електрокардіографів, апарати ультразвукової діагностики, МРТ, томографи тощо).