Бюджетом передбачено 66 млн грн для розвитку фізкультури та спорту на наступний рік

22.12.2021 14:25

У ході сесії депутати Запорізької міської ради затвердили програму розвитку фізичної культури та спорту на 2022 рік. Передбачили кошти на проведення ремонтів в декількох інфраструктурних об’єктах, на підтримку діяльності міського ФК «Металург», на премії тренерам-викладачам ДЮСШ.

Для підтримки галузі фізкультури та спорту депутати виділили понад 66 млн грн. З цих коштів, понад 1 млн грн заплановано для організації та проведення районних і міських спортивно-масових заходів.

 Для успішних виступів вихованців дитячо-юнацьких спортивних шкіл на міжнародних та всеукраїнських змаганнях передбачено видатки на:

  • відрядження збірних команд міста на змагання – 205 тис грн;
  • проведення навчально-тренувальних зборів та відрядження учасників на змагання – майже 10 млн грн;

З метою стимулювання професійної майстерності тренерів-викладачів ДЮСШ передбачено виплати щомісячних міських премій особам зі стажем роботи до 3-х років – понад 43 тис грн.

Для забезпечення виплати премій міського голови кращим тренерам-викладачам міських дитячо-юнацьких спортивних шкіл передбачено 14 тис грн.

Для покращення матеріально-технічної бази закладів фізичної культури і спорту заплановано придбання для дитячо-юнацьких спортивних шкіл спортивного обладнання та інвентарю на суму майже 1 млн грн, спортивної форми та взуття на суму 317 тис грн, спортивного інвентарю довгострокового користування на суму 2,9  млн грн, іншого обладнання довгострокового користування на суму 6,1 млн грн.

Для реалізації інфраструктурних проєктів та розвитку об’єктів соціально-культурної сфери на нове будівництво багатофункціонального спортивного комплексу з ігрових видів спорту на перехресті вул. Новобудов/пр. Ювілейний заплановані кошти у сумі 2,5 млн грн.

Для забезпечення роботи комунального підприємства «Міський футбольний клуб «Металург» передбачена фінансова підтримка (заробітна плата з нарахуваннями, оплата комунальних послуг, інші поточні видатки) у розмірі понад 34 млн грн, у тому числі надання фінансової допомоги на утримання спортивної інфраструктури – майже 20 млн грн.