На вулицях Запоріжжя стає більше сучасного зовнішнього освітлення

23.12.2021 17:30

Тепер у нічний час освітлюватимуться вулиці Вишнева та Сонячна в Олександрівському районі. Тут замінили старі світильники на сучасне LED-освітлення. Воно економніше і дає більше світла.

Реконструкцію мереж зовнішнього освітлення виконали за рахунок коштів державної субвенції, яку було спрямовано для цього за ініціативи народного депутата від партії «Слуга народу» Сергія Штепи. Сьогодні на об’єкті з робочим візитом побував секретар Запорізької міської ради Анатолій Куртєв.

- Продовжуємо впроваджувати в Запоріжжі нові стандарти зовнішнього освітлення та працюємо над тим, аби вулиці приватного сектору були комфортними та безпечними. Я вдячний Сергію Штепі за розуміння проблем мешканців Запоріжжя та ініціативність у їх вирішенні. Коли є співпраця між міською владою та народними депутатами – це на користь Запоріжжю й містянам, - зазначив Анатолій Куртєв.

На вулиці Сонячній були замінені 15 старих світильників, також додали ще 3 опори зі світлом в тих місцях, де це було необхідно. Окрім цього, між стовпами був прокладений самонесучий дріт, який є більш безпечним і ефективним, особливо в негоду. На вулиці Вишневій були замінені 39 світильників та встановлені 2 прожектори. Загалом на реконструкцію мереж на цих двох вулицях було виділено понад 700 тисяч гривень з держбюджету. Також близько 90 тисяч гривень було спрямовано з міського бюджету на розробку проєктно-кошторисної документації.

Окрім того, по вулиці Сонячній ямковим ремонтом замінили 190 кв. м дорожнього покриття.

За ініціативи народного депутата від партії «Слуга народу» Сергія Штепи в Олександрівському районі здійснена реконструкція мереж зовнішнього освітлення на п’яти вулицях: Сонячній, Шевченка, Вишневій, Козачій та Поштовій.

- Цього року ми поєднали зусилля всіх гілок влади для того, щоб місто розробляло проєктно-кошторисну документацію, а ми за допомогою субвенції з державного бюджету виконували необхідні роботи. Наступного року ми посилимо співпрацю щодо покращення умов життя у приватному секторі, - розповів Сергій Штепа.