Підбито підсумки місячного марафону безкоштовного обстеження працівників запорізьких підприємств

18.10.2017 10:30

Протягом вересня 2017 року за підтримки міської влади в Запоріжжі проводилася безкоштовна онко-діагностика родимок у працівників промислових підприємств міста з метою раннього виявлення раку шкіри.

Обстеження пройшли працівники наступних підприємств і організацій: КП «Запоріжелектротранс», завод «Укрграфіт», "ЗТМК", "ЗЕРЗ",  ЗМКБ «Прогрес», "ЗТЗ", "ЗДІА". Всього обстежено понад 1100 осіб.

Онко-діагностику родимок проводять експерти-онкологи клініки «Анабель», члени Міжнародного Союзу дерматоскопії (IDS).

Про підсумки марафону безкоштовного обстеження розповів головний лікар клініки Дмитро Чешенко. За його словами, діагностика дозволила виявити у деяких працівників зазначених підприємтв підозри на низку захворювань. Зокрема, рак шкіри, рак молочної залози, меланому. Також у 57 осіб були виявлені небезпечні (диспластичні) невуси. Їх направлено на лікування в обласну онкологію. Найкраща ситуація з профілактикою раку шкіри спостерігається на ЗМКБ «Прогрес» - у 200 обстежених співробітників не виявлено жодного випадку раку.

План подальшого обстеження опублікований на сайті www.anabelle.com.ua. У жовтні будуть обстежені робітники підприємств «Іскра», «Дніпроспецсталь» і «Запоріжсталь». Акція проводиться в рамках Міжнародної програми «Євромеланома».