Запорізькі комунальники оперативно усувають наслідки негоди

24.12.2021 14:40

Сьогодні, 24 грудня, через погіршення погодних умов - випадіння снігу - працівники КП «ЕЛУАШ» вийшли на прибирання з 10-ї ранку. Роботи одночасно почали у всіх районах міста. Першочергово розчистили й посипали антиожеледними сумішами магістральні дороги, де спостерігається пожвавлений рух транспорту, а також тротуари й зупинкові комплекси.

Як розповіла заступниця начальника з утримання та ремонту доріг КП «ЕЛУАШ» Тетяна Шинкевич, загалом у парку підприємства налічується 101 одиниця техніки, 38 – задіяли сьогодні у прибиранні всіх районів міста від снігопаду, зокрема й 10 тракторів з щітками для підмітання тротуарів. Залучено також 90 працівників, які вручну підмели зупинкові комплекси й прилеглі тротуари.

- Першочергово ми приділяємо увагу зупинкам і підмітаємо тротуари. Оскільки сьогодні в нас надмірна кількість снігу спостерігається, і до 6-ї вечора, скоріш за все, снігопад не припиниться, то зрозуміло, що ми працюємо. Справа в тому, що сніг постійно підсипає. Вже за кілька годин, коли подіє суміш і збільшиться кількість снігової «каші» на дорогах, ми будемо проводити механічну очистку покриття. Потім знову після розчистки будемо посипати, - додала Тетяна Шинкевич.

Через снігопад «Елуашівці» працюють по колу, повертаючись до вже відпрацьованих ділянок. Першочергово прибирають магістральні дороги, де спостерігається інтенсивний рух транспорту. Так, у Вознесенівському районі, зокрема – це проспект Соборний, вулиця Перемоги, Набережна магістраль. А вже потім переходять до інших об’єктів.

Через погіршення погодних умов запоріжців закликають за можливості утриматись від поїздок. Якщо ж така необхідність все ж виникла – не втрачати пильність і не перевищувати швидкість руху.