Комунальники відзвітували про перші результати роботи з ліквідації наслідків негоди

24.12.2021 19:00

Комунальні служби Запоріжжя працюють у посиленому режимі. Ліквідують наслідки негоди. Робота буде продовжуватись і у вихідні дні. На нараді у міськвиконкомі, яка пройшла під керівництвом секретаря міської ради Анатолія Куртєва, обговорили перші результати роботи комунальників та плани на найближчий час.

Сьогодні у Запоріжжі значно погіршилися погодні умови, розпочався снігопад. Комунальні служби оперативно відреагували на ситуацію та приступили до ліквідації наслідків негоди. У роботі були задіяні не лише працівники КП «ЕЛУАШ», а і інших комунальних підприємств. Виконання робіт на особистому контролі тримав секретар міської ради Анатолій Куртєв.

Під час наради заступники міського голови, керівники профільних департаментів, управлінь міської ради, голови районних адміністрацій та директори комунальних підприємств відзвітували про результати роботи з ліквідації наслідків негоди, плани на найближчий час.

- Місто повинно працювати, навіть в умовах негоди. Запоріжці повинні мати можливість вільно дістатися додому або на роботу. Завдання міських служб налагодити ефективну роботу по прибиранню міста від снігу, обробці доріг, тротуарів, - сказав Анатолій Куртєв.

Вже вранці, одразу після початку снігопаду, комунальники розпочали посипати дороги антиожеледними метеріалами. Зокрема КП «ЕЛУАШ» задіяло для посипки доріг 38 одиниць техніки, 5 навантажувачів, тротуари очищали 11 тракторів підприємства. За станом на вечір вже відпрацьовано близько 300 доріг. Роботи виконувались як на головних, так і на другорядних дорогах.

За інформацією керівництва КП «ЕЛУАШ», після 18:00, згідно з технологією, шляховики перейдуть до активного механічного прибирання доріг. Очищатимуть дороги від суміші снігу та антиожеледних матеріалів, щоб не допустити їх замерзання.

Спочатку прибиратимуть другорядні дороги та дороги з незначним рухом транспорту. До головних доріг перейдуть після 20:00, щоб не допустити виникнення заторів. Для цього КП «ЕЛУАШ» планує задіяти 64 одиниці техніки.

Для прибирання внутрішньоквартальних територій задіяно 23 одиниці техніки КП «Запоріжремсервіс». Завтра рано вранці активізують роботу двірники керуючих компаній. Залучені ресурси інших комунальних підприємств. Зокрема КП «Титан», КП «Зеленбуд» та інші.

Ліквідувати наслідки негоди комунальникам допомагає техніка низки приватних підприємств. Зокрема заводу «Мотор Січ». На нараді нагадали, що приватні підприємства, малий та середній бізнес також повинні забезпечити прибирання, посипку закріплених територій.

Управлінню з питань транспортного забезпечення та зв’язку міської ради доручено забезпечити повноцінну роботу громадського транспорту. Наголошувалось, що люди не повинні довго стояти на зупинках. Транспорт повинен працювати до 23:00.

- Згідно з прогнозом найближчі кілька днів у Запоріжжі очікується продовження снігопаду. Всі ці дні міські служби, комунальники повинні працювати у посиленому режимі. Особиста відповідальність за своєчасність та якість прибирання територій на головах районних адміністрацій, керівниках профільних міських служб, - заявив Анатолій Куртєв.