У Запоріжжі комунальники прибирають сніг цілодобово

28.12.2021 11:30

У Запоріжжі через погіршення погодних умов – випадання снігу - комунальні служби працюють у ночі та вдень. Працівники КП «ЕЛУАШ» спрямовують зусилля на розчищення основних транспортних магістралей міста та обробку їх антиожеледними матеріалами.

Як розповів відповідальний черговий КП «ЕЛУАШ» Микола Яковлєв, роботи по прибиранню снігу одночасно розпочали в усіх районах міста. Наразі в Запоріжжі працює 53 одиниці техніки та 74 співробітника комунального підприємства. За добу використали 796,5 тон антиожеледної суміші, яка складається із сіллі та відсіву.

- Наразі наші співробітники проводять механічне підмітання проїжджих частин, вулиць та доріг. Працюють машини дорожні комбіновані з відвалами, плужно-щітковим обладнанням, а також трактори з щітками. Коли йде сніг, ми постійно підмітаємо та слідом посипаємо. Це буде тривати, поки не зупиниться снігопад. Потім ми повністю очистимо місто та посипимо дороги. Паралельно ведуться роботи по очистці та обробці антиожеледними матеріалами зупинкових комплексів і тротуарів, - зазначив Микола Яковлєв.

З прибиранням снігу комунальникам допомагає підрядна організація. Це близько 15 людей з лопатами та два трактори, які розчищають тротуари. Вони працюють у Вознесенівському районі.

За прогнозом синоптиків снігопад триватиме весь день. Тож запоріжців закликають не виходити з дому без крайньої необхідності та за можливості утриматись від поїздок. Водіїв також просять не залишати свої автомобілі на узбіччях доріг, щоби не заважати процесу очищення вулиць від снігу.