У Запоріжжі прийомна родина отримала власне житло

29.12.2021 09:00

В обласному центрі продовжують вирішувати питання забезпечення житлом дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування. Прийомна родина Ірини Поваляєвої отримала двоповерховий будинок для дитячого будинку сімейного типу.

У вівторок, 28 грудня, у Запорізькому обласному центрі патріотичного виховання молоді Ірині Поваляєвій вручили сертифікат на житло. У заході взяли участь секретар Запорізької міської ради Анатолій Куртєв, голова Запорізької облдержадміністрації Олександр Старух, заступниця голови Запорізької облдержадміністрації Злата Некрасова.

- Цього року 48 мільйонів гривень з державного бюджету було виділено Запорізькій області для того, щоб придбати помешкання для родин, які є дитячими будинками сімейного типу або наближеними до них. В першу чергу хочу привітати маму Ірину Поваляєву, та її родину, а також всіх, хто дотичний до цієї гарної справи, - зазначив Олександр Старух.

Двоповерховий будинок з усім необхідним для проживання придбали коштом субвенції з державного бюджету. На це з державної скарбниці було виділено майже 4 млн грн., ще понад 995 тисяч гривень спрямовані з міського бюджету Запоріжжя. В будівлі є усі необхідні меблі, а також достатня територія та навіть тепличка. Будинок має 6 кімнат, яких вистачить для розміщення 10 дітей. Також будівля має індивідуальне опалення.

- Ми зробили велику справу – об’єднавши зусилля обласної, міської та державної влади придбали житло для цієї чудової родини. В нашому місті багато прикладів, коли люди беруть опіку над дітьми, виховують їх. І ми зробимо все необхідне, аби такі сім’ї відчували підтримку міста в своїй нелегкій справі, - наголосив Анатолій Куртєв.

Наразі Ірина Поваляєва виховує рідну доньку, та ще чотирьох прийомних дітей з великої родинної групи. Ще 5 дітей Ірина готова взяти на виховання. Серед них троє дівчат, які знаходяться у дитячому будинку «Сонечко», а також двоє братів. Поки їй не дозволяли це зробити житлові умови. Тепер ця родина створить дитячий будинок сімейного типу та житиме у власному великому і комфортному будинку.