У Запорізьку міськраду передали Віфлеємський вогонь миру

29.12.2021 08:15

Вже кілька років поспіль запорізькі скаути беруть участь у традиційній церемонії передачі Віфлеємського вогню миру. У вівторок, 28 грудня, вони передали його секретарю міської ради Анатолію Куртєву.

Щороку австрійські скаути беруть вогонь на місці народження Ісуса Христа у Віфлеємі, а далі транспортують його літаком до Австрії. Після урочистостей у кафедральному соборі Відня його передають до сусідніх країн. Саме із рук в руки, від одного скаутського осередку до іншого, Віфлеємський вогонь потрапляє в різні країни та міста.

Віфлеємський вогонь миру вже передали до Офісу Президента України, представникам Запорізької обласної влади та інших міст нашої країни. А у вівторок, 28 грудня, представники Запорізької молодіжної скаутської організації «Хортичий острів» та «Скаути Запорожжя» під керівництвом одного з ідейних засновників українського скаутингу Сергія Бородіна привезли вогонь до Запорізької міської ради.

- Хочу, щоб цей чудо-вогник запалав у домівках запоріжців. Сподіваюся, що він подарує всім нам мир та радість. Дуже вдячний скаутам за таку добру акцію передачі Віфлеємського вогню миру напередодні новорічних та різдвяних свят, – сказав Анатолій Куртєв.

Свічка з Віфлеємським вогнем миру буде знаходитися на першому поверсі міської ради біля ялинки. Кожен бажаючий зможе прийти та запалити свою свічку, обов’язково нову, а потім поділитися чарівним вогнем зі своїми близькими та рідними.

- Після того, як перейняли Віфлеємський вогонь, не слід одразу дмухати на свічку та гасити її. Аби зберегти силу диво-вогню, його слід загасити пальцями руки. Цей вогник наділений особливою силою, яка захищатиме та оберігатиме дім від негараздів цілий рік, - зазначила членкиня Національної організації скаутів України, Запорізької молодіжної організації «Хортичий острів» та «Скаути Запорожжя» Алла Яременко.