У Запоріжжі триває боротьба зі сніговою негодою

28.12.2021 17:00

Вночі 28 грудня у місті розпочався сильний снігопад, тож спецтехніка КП «ЕЛУАШ» була виведена на дороги міста для оперативного розчищення та посипання доріг і тротуарів для забезпечення можливості пересування містом.

Як розповів заступник міського голови Олександр Константинов, комунальні служби міста продовжують виконувати роботи з очищення, посипки вулиць міста. Першочергово розчищають магістральні дороги, тротуари, зупинкові комплекси.

- Сьогодні з 3-4 ранку в місті розпочалися опади. Вони буди досить інтенсивні за офіційними даними за 6 годин випали 22 мм опадів. Зранку безупинну працюють 56 одиниць КП «ЕЛУАШ» . Також задіяні інші комунальні підприємства міста, - наголосив Олександр Константинов.

Заступник міського голови зазначив, що ще є дороги з ускладненим рухом. Всі зауваження від мешканців міста ретельно відслідковуються, також аналізуються й звернення на Контакт центр «1580». Відповідно до запитів координують роботу комунальників.

Загалом у місті є нестача снігоприбиральної техніки. Разом з тим, на наступний рік для КП «ЕЛУАШ» за рахунок коштів програми Міжнародної фінансової корпорації заплановано придбання 50 одиниць спецтехніки зокрема й тієї, яка задіяна на розчистці доріг від снігу.

Запоріжців закликають не залишати автомобілі на узбіччях дорогі, оскільки це серйозно ускладнює прибирання. Робота з ліквідації наслідків негоди триватиме й надалі.