Минулоріч пасажиропотік через запорізький аеропорт склав більше 600 тисяч осіб

04.01.2022 10:10

У КП «Міжнародний аеропорт Запоріжжя» підбили підсумки роботи за 2021 рік. Так, представники підприємства відзначають зростання пасажиропотоку порівняно із попередніми роками – за весь 2020 рік послугами аеропорту скористалися 326 тисяч пасажирів, за 2019 рік – 434 тисячі. У 2021 році - понад 600 тисяч пасажирів.

Як повідомляє КП "Міжнародний аеропорт "Запоріжжя", минулоріч у травні запорізьке летовище, одним з перших в Україні, відновило та перевищило показники кількості пасажирів та рейсів, в порівнянні із аналогічним «доковідним» періодом.

Також зросла кількість авіакомпаній-партнерів - 2 липня був здійснений перший рейс із Запоріжжя до Відня однієї з найвідоміших у всьому світі авіакомпанії «Austrian Airlines» (Lufthansa Group). А 22 листопада свій перший рейс за маршрутом «Київ – Запоріжжя - Київ» виконав новий український авіаперевізник «Air Ocean Airlines».

Крім того, вперше за останні 32 роки Запоріжжя вдалося поєднати авіарейсом зі Львовом. Так, 17 грудня авіакомпанія «Air Ocean Airlines» здійснила свій перший регулярний рейс за цим напрямком.

У 2021 році були відкриті нові напрямки польотів: Батумі, Тирана, Тиват, Бодрум, Іракліон, Бургас, Відень, Будапешт, Марса Алам, Львів. Загалом, у 2021 році пасажири запорізького аеропорту мали можливість подорожувати за 22 маршрутами.

Реалізовано й низку важливих заходів щодо приведення стану КП «Міжнародний аеропорт Запоріжжя» у відповідність вимогам Міжнародної організації цивільної авіації (ІСАО) із забезпечення авіаційної безпеки та безпеки польотів. В аеропорту у цілодобовому режимі працюють два пункти забору аналізів для ПЛР та експрес-тестування на коронавірус. Встановлено інтелектуальну відеосистему для безконтактного термального скринінгу та визначення наявності маски на обличчі.