У Запоріжжі першим у новому році народився хлопчик

04.01.2022 17:15

Шестеро хлопчиків - такий подарунок місту зробили жінки, які стали щасливими матусями 1 січня 2022 року. Цього разу першим на світ з’явився хлопчик. Перша дівчинка в цьому році народилася 2 січня.

У Запоріжжі 22-й рік поспіль існує добра традиція вітати сім’ї, у яких першими в новому році народилися хлопчик і дівчинка. Сьогодні родини привітав секретар Запорізької міської ради Анатолій Куртєв та подарував їм дитячі ліжечка та м’які іграшки.

- Дуже приємно в перші дні нового року відвідати пологові будинки № 4 і № 3 та привітати новоспечених батьків. Першим у 2022 році в місті народився хлопчик. Його звуть Даниїл, а перша дівчинка з’явилася на світ 2 січня. ЇЇ назвали Даміра. Вітаю батьків та бажаю їм та малюкам міцного здоров’я. Міська влада буде і надалі приділяти велику увагу підтримці материнства та дитинства, - зазначив Анатолій Куртєв.

Перша в 2022 році дитина в Запоріжжі народилася в пологовому будинку №4 у родині військовослужбовця Сергія та його дружини Вікторії Петрухіних. На появу первістка вони чекали 6 січня, але до пологового будинку жінка потрапила напередодні Нового року, 31 грудня о 23.30. Малюк народився 1 січня о 02.20 з вагою 3,660 кг та зростом 50 см.

- Поїли салатиків та поїхали до пологового. Чоловік весь час знаходився зі мною поруч та дуже підтримував. У перші хвилини, як народився Данило, він навіть плакав від щастя. Ми дуже чекали на дитину, але нічого заздалегідь не купували. Дуже раді отримати подарунки від міської влади. Ліжечко стане нам в нагоді, – розповіла Вікторія Петрухіна.

Перша дівчинка з’явилася на світ 2 січня о 12.34 у пологовому будинку №3. Вона народилася з вагою 2,670 кг та зростом 49 см. Вона стала першою дитиною в родині Данила та Світлани Федчуків. Дівчинку назвали рідкісним ім’ям – Даміра.

- Ми дуже чекали на нашу донечку. Ім’я для неї ми придумали відразу, як я завагітніла. Чекали на появу Даміри 7 січня, але вона порадувала нас на кілька днів раніше. Донька в нас з характером, дуже вперта. Спить вона тільки на ручках, але ми дуже щасливі, - зізналася Світлана Федчук.