У Запоріжжі перевірять роботу КП «ЕЛУАШ»

10.01.2022 15:00

Необхідність перевірки роботи КП «ЕЛУАШ» та КП «Запоріжремсервіс». Ситуація у міських лікарнях та перевірка дотримання правил протипожежної безпеки у медичних закладах міста. Випадки відключення споживачів від електроенергії у зимовий період. Ці та інші питання сьогодні обговорили на нараді, яку провів секретар міської ради Анатолій Куртєв.

У міській раді відбулась оперативна нарада з актуальних питань життєдіяльності Запоріжжя, яка пройшла під головуванням секретаря міської ради Анатолія Куртєва. У ній взяли участь заступники міського голови, голови районних адміністрацій, керівники низки департаментів, управлінь міської ради, комунальних підприємств.

На нараді наголосили, що Запоріжжя на сьогодні перебуває у «жовтій» зоні. У ковідних лікарнях зайнято 8% ліжок, реанімаційні місця завантажені на 29%. Однак у цій ситуації важливо дотримуватись карантинних обмежень та продовжувати вакцинацію. Адже спеціалісти прогнозують чергову хвилю коронавірусу. Для того, щоб зменшити кількість хворих, важких випадків захворювання необхідно вакцинуватися, а також виконувати карантинні правила.

Саме тому у Запоріжжі триватимуть перевірки закладів торгівлі та обслуговування, громадського транспорту на дотримання карантинних вимог. Продовжуватимуть працювати і Центри масової вакцинації.

Керівництво департаменту охорони здоров’я міської ради відзвітувало, що у медичних закладах було проведено позапланову перевірку дотримання правил протипожежної безпеки, інструктажі співробітників. На сьогодні аналізуються результати цих перевірок, готуються відповідні документи, рекомендації. За результатами перевірок будуть зроблені необхідні висновки.

Профільним заступникам міського голови доручено проаналізувати роботу КП «ЕЛУАШ» та КП «Запоріжремсервіс» з ліквідації наслідків негоди, перевірити готовність підприємств до подальшої роботи у разі можливого погіршення погодних умов.

- Нещодавня негода показала, що у роботі цих підприємств необхідні зміни. Це потрібно для того, щоб забезпечити більш ефективну ліквідацію наслідків наступної негоди. Раніше керівництво КП «ЕЛУАШ» звітувало про готовність, але у результаті виявилося, що це не зовсім відповідає дійсності. Необхідно змінювати підходи у роботі, оптимізувати її. Рекомендації з цього приводу мають бути підготовлені та впроваджені у найкоротший термін, - сказав Анатолій Куртєв.

Також на нараді обговорили випадки аварійного відключення споживачів від електроенергії. У минулі святкові дні у Шевченківському, Заводському та Комунарському районах міста через підвищену вологість відбулися масові збої у енергопостачанні. Секретар міської ради Анатолій Куртєв доручив проаналізувати ситуацію та внести пропозиції щодо вирішення цієї проблеми спільно із «Запоріжжяобленерго».

- Необхідно спільно знайти вихід із ситуації. Адже у результаті сотні, а іноді й тисячі споживачів у зимовий період довгий час залишаються без світла. Це неприпустимо, - заявив Анатолій Куртєв.

Продовжується робота з ліквідації незаконних торгівельних причепів. Зокрема на вулиці Запорізькій вже встановили відповідні дорожні знаки. Також незабаром там буде нанесено дорожню розмітку.