У Запоріжжі обговорюють зміну тарифів на проїзд у громадському транспорті

12.01.2022 10:50

Робота громадського транспорту – один з важливих напрямків міського господарства. Міська влада системно працює над забезпеченням безперебійної роботи транспорту в Запоріжжі. За останні роки було значно оновлено його рухомий склад. Однак наразі в цій сфері існує багато питань, які потребують вирішення.

Серед основних - необхідність зміни тарифів на проїзд у громадському транспорті. Це та інші питання обговорили під час наради під керівництво секретаря міської ради Анатолія Куртєва. Участь у ній взяли заступники міського голови та керівники профільних служб.

Під час наради секретар міської ради розглянув механізм формування тарифів на послуги з перевезення пасажирів та їх економічне обґрунтування. Зазначимо, вартість проїзду формується з урахуванням обстеження пасажиропотоків, протяжності маршрутів та витратної частини компаній-перевізників, а саме: заробітних плат водіїв, вартості запчастин, пального, обслуговування транспортних засобів тощо.

Виконавчий комітет Запорізької міської ради отримав від перевізників міста наступні економічно обґрунтовані тарифи на проїзд: від 10 до 14 гривень. Ці тарифи оприлюднено і ведеться їх обговорення.

- Ми обов’язково маємо врахувати думку всіх мешканців нашого міста та прийняти виважене рішення. Тому на нараді вирішив вже сьогодні обговорити з головою Громадської ради Катериною Акулою питання організації консультацій з громадськістю щодо формування тарифів, - зазначив Анатолій Куртєв.

На нараді також зупинилися на питанні покращення якості перевезень, стану міських транспортних засобів, подальшого оновлення рухомого складу за рахунок позабюджетних коштів та у рамках співпраці з міжнародними партнерами.