У Запоріжжі збільшується кількість послуг, які можна отримати у Центрах надання адмінпослуг

12.01.2022 13:15

Так, у всіх семи філіях Центрів надання адміністративних послуг відтепер можна отримати всі види послуг електронного сервісу для батьків «єМалятко». У тому числі можна оформити новонародженому всі необхідні документи у пологовому будинку. З грудня 2021 року ця опція працює щодня у всіх пологових будинках Запоріжжя.

Міська влада Запоріжжя постійно розширює перелік послуг, які можуть отримати мешканці у філіях ЦНАП. Так, за 2021 рік їх кількість зросла зі 155 до 183. На найближчій сесії Запорізької міської ради цей показник планують збільшити до 224 послуг. Так, наприклад, фахівці ЦНАП зможуть надавати весь спектр адмінпослуг із соціального та пенсійного забезпечення.

- Ми хочемо, щоб кожен територіальний підрозділ ЦНАП став місцем, де мешканець Запоріжжя зможе отримати відповіді на найактуальніші адміністративні питання. І щоб зробити це можна було легко, швидко – без зайвих витрат часу. Розширюємо спектр послуг без навантаження на міський бюджет – за рахунок автоматизації робочих процесів, - розповіла директорка департаменту надання адміністративних послуг та розвитку підприємництва Запорізької міської ради Наталія Мила.

Одна з найпопулярніших послуг – електронний сервіс «єМалятко», завдяки якому можна оформити всі необхідні документи за одне звернення до адміністратора. За рік цією послугою скористалися 2000 батьків. Таким чином фахівці ЦНАП надали понад 10 тисяч підпослуг у рамках цієї електронної системи.

З грудня 2021 року до системи «єМалятко» додали ще кілька опцій, і тепер батьки можуть за одне відвідування отримати всі 10 видів послуг. Серед найновіших - безготівкова компенсація "Пакунок малюка", грошова допомога при народженні дитини. Також за допомогою «єМалятко» батьки можуть одразу оформити свідоцтво про народження, ІПН, місце реєстрації дитини тощо.

Всі ці послуги батьки можуть отримати в будь-якій філії ЦНАП або безпосередньо у своєму пологовому будинку.