У 2-й міській лікарні розповіли, як проходить лікування пацієнтів із COVID-19

13.01.2022 15:55

Медичні працівники продовжують боротися з коронавірусом. За їхніми словами, ситуація з кількістю хворих зараз стабілізувалася, проте розслаблятися зарано. Сьогодні, 13 січня, представники запорізької міської лікарні №2 докладніше розповіли про перебіг лікування пацієнтів у їхньому медзакладі.

Міська лікарня №2 – один із медичних закладів, обраних для прийому хворих із виявленим коронавірусом. З початку третьої хвилі захворюваності тут пролікували понад 800 коронавірусних хворих. За словами керівництва лікарні, на сьогоднішній день для таких пацієнтів передбачено 90 ліжок, з яких зайнято 20.

- Хворих поменшало, тому відучора нам зменшили кількість ліжок, передбачених для ковідних хворих. Так, із 160 місць тепер для цієї групи пацієнтів передбачено 90 ліжок. І навіть у реанімаційному відділенні у нас зараз лише дві людини – одна на потоковому постачанні киснем, одна – на інвазійному. Вчора виписали пацієнта, який перебував у нас на лікуванні 2,5 місяця. Взагалі ця хвиля була дуже важкою як фізично, так і психологічно, і не тільки для пацієнтів, а й для наших лікарів. Сподіваємось, що таке більше не буде повторюватися, – розповів директор КНП «Міська лікарня №2» Едуард Горбатенко.

Оскільки пацієнтів поменшало, то й добове споживання кисню в лікарні знизилося – менше 1 тонни на добу. Крім цього, для лікування пацієнтів із COVID-19 використовуються кисневі концентратори. Тобто частина хворих, які потребують інтенсивного лікування, отримують кисень з кисневих точок – потоково, а решта – користуючись кисневими концентраторами.

Як зазначив Едуард Горбатенко, ситуацію з захворюваністю на коронавірус вдалося стабілізувати завдяки дотриманню протиепідемічних заходів, а також вакцинації. Як і раніше, левова частка пацієнтів лікарні не має щеплень проти COVID-19. Медики кажуть, що наразі це єдиний спосіб захистити себе та близьких.