Запорізькі комунальники оперативно реагують на зміну погоди

14.01.2022 11:40

З учорашнього вечора у Запоріжжі спостерігається незначне погіршення погодних умов – випадіння невеликого снігу. Працівники КП «ЕЛУАШ» на зміни зреагували миттєво, оперативно вийшли на обробку доріг. Першочергово – магістральних, де спостерігається пожвавлений рух транспорту, а також тротуарів й зупинкових комплексів.

Роботи «елуашівці» почали 13 січня о 19.00 і продовжували до ранку. Сніг сіявся впродовж всієї ночі з невеликим послабленням та опадами у вигляді дощу. Загалом на підприємстві задіяли 65 одиниць техніки та 20 працівників.

- За вчорашню добу обробили закріплені за підприємством дороги, використали 780 т суміші та близько 60 т відсіву. На ранок всі дороги проїзні, не слизькі, належним чином оброблені. Також починаючи з 3-ї години ночі працівники КП «ЕЛУАШ» були задіяні у посипанні зупинкових комплексів і тротуарів. Зранку роботи першої та другої черги з розчищення тротуарів були завершені. Зараз наші співробітники розчищують від легкого льоду й снігу всі тротуари і зупинки. Сьогодні в роботі 44 одиниці техніки і 67 дорожніх робітників, які працюють по місту, - розповіла заступниця начальника з утримання та ремонту доріг КП «ЕЛУАШ» Тетяна Шинкевич.

Першочергово «елуашівці» посипають магістральні дороги, де спостерігається інтенсивний рух транспорту. Так, у Вознесенівському районі, зокрема – це проспект Соборний, вулиця Перемоги, Набережна магістраль, бульвар Шевченка. А вже потім переходять до інших об’єктів. Також роботи виконують поблизу святкових новорічних локацій – на площі Маяковського та площі Фестивальній. Крім снігу, працівники підприємства прибирають і випадкове сміття.