У Запоріжжі посилять карантинні перевірки

17.01.2022 17:30

Збільшення кількості хворих ковідом у запорізьких лікарнях. Необхідність посилення контролю за дотриманням карантинних правил. Проведення вакцинації, у тому числі бустерної. Готовність комунальних служб до роботи в умовах погіршення погоди. Ці та низку інших питань розглянули на оперативній нараді, яку провів сьогодні секретар Запорізької міської ради Анатолій Куртєв.

Сьогодні відбулась оперативна нарада, присвячена питанням життєдіяльності міста, яка пройшла під головуванням секретаря міської ради Анатолія Куртєва. У ній взяли участь заступники міського голови, голови районних адміністрацій, керівники низки департаментів, управлінь міської ради.

Розглянули ситуацію у запорізьких коронавірусних лікарнях, продовження масової вакцинації населення, необхідність посилення контролю за дотриманням карантинних правил. Обговорили готовність міських служб до роботи у складних погодних умовах, ліквідації наслідків негоди, стан виконання ремонтних робіт у будинку по вулиці Сержанта Медведєва, 7 та інше.

Зазначимо, на сьогодні у запорізьких коронавірусних лікарнях перебуває 158 хворих. З них 52 з підозрою на коронавірус, 106 – з підтвердженим діагнозом. Завантаженість ліжок складає 13%. Спеціалісти відзначають, що кількість хворих знову продовжує зростати. У цій ситуації важливо дотримуватись карантинних вимог.

- Сьогодні особисто пересвідчився, що майже всі у громадському транспорті без масок. Подібна ситуація у багатьох магазинах, кафе. Можна сказати, що люди «розслабилися». Це неприпустимо, адже може пришвидшити зростання захворюваності коронавірусом, - сказав Анатолій Куртєв.

Секретар міської ради наголосив, що перевірки дотримання карантинних правил повинні не лише продовжуватись, але і бути посилені. Це стосується громадського транспорту, кафе, ресторанів, місць масового скупчення людей і так далі. Перевірки мають проводитися спільно з представниками правоохоронних органів.

Продовжується у Запоріжжі і вакцинація. Зокрема вже 1283 запоріжця отримали бустерне щеплення.

Обговорили і готовність комунальних служб до роботи в умовах погіршення погодних умов, ліквідації наслідків негоди.

- Напередодні зими керівники відповідних служб, зокрема КП «ЕЛУАШ», запевняли, що повністю готові до зими. Перша негода засвідчила, що це не відповідало дійсності. Повторення подібної ситуації допустити не можна, - заявив Анатолій Куртєв.

Профільні заступники міського голови вже отримали доручення підготувати новий алгоритм дій в умовах негоди. Комунальники мають оперативніше реагувати на погіршення погоди, ефективніше використовувати наявні ресурси.

Секретар міської ради наголосив, що мають бути підготовлені кілька варіантів дій. При розробці плану необхідно максимально врахувати пропозиції районних адміністрацій, які краще за всіх знають ситуацію на місцях.

- Окремо хочу також зосередити увагу на роботі КП «Запоріжремсервіс». Саме техніка цього підприємства повинна прибирати внутрішньоквартальні території. Розумію, що її недостатньо. Необхідно розглянути інші варіанти вирішення цієї проблеми, залучення підрядників, або використання техніки інших комунальних підприємств, - підкреслив Анатолій Куртєв.

Секретарю міської ради також доповіли, що у грудні завершено ремонт покрівлі у будинку по вул. Сержанта Медведєва, 7, який постраждав від пожежі. Зараз продовжується проєктування ремонту квартир у цьому будинку. Після підготовки проєкту можна буде оголосити торги для виконання ремонту цих квартир.