У Запоріжжі обговорюватимуть зміни щодо нарахувань за тепло для бізнесу

17.01.2022 15:30

У середу, 19 січня, о 9.00 у малому залі міськради відбудеться перше засідання робочої групи по напрацюванню пропозицій до Методики щодо нарахування за теплову енергію для нежитлових приміщень. Про це повідомив секретар міської ради Анатолій Куртєв.

У середу секретар міської ради Анатолій Куртєв проведе перше засідання робочої групи, яка повинна підготувати пропозиції щодо перегляду Методики розподілу між споживачами обсягів спожитих комунальних послуг, зокрема тепла.

Рішення про створення робочої групи Анатолій Куртєв прийняв під час зустрічі з представниками малого та середнього бізнесу, яка пройшла на початку січня. Підприємці зазначали, що Методика потребує значних змін. Підготовлені пропозиції мають сприяти вирішенню існуючих проблемних питань та зменшенню фінансового навантаження на бізнес. До складу робочої групи увійшли представники бізнесу, міської влади, концерну «Міські теплові мережі», ОСББ, експерти.

Секретар міської ради наголосив, що міська влада не могла залишитись осторонь проблеми, адже значне зростання плати за тепло для бізнесу може призвести до підвищення цін, закриття багатьох малих підприємств.

- В рамках роботи робочої групи необхідно буде врахувати позицію бізнесу, тепловиків. Переконаний, що спільними зусиллями ми зможемо підготувати пропозиції, які влаштують всі сторони та будуть враховані центральними органами влади, - зазначив Анатолій Куртєв.