У Запоріжжі мати двох дітей отримає кошти на придбання власного житла

17.01.2022 18:45

Запоріжанка з числа дітей-сиріт, дітей позбавлених батьківського піклування, отримає цього року кошти на придбання власного житла. Таке рішення підтримали на засіданні місцевої комісії, яке пройшло у міськвиконкомі під керівництвом секретаря міської ради Анатолія Куртєва.

У Запоріжжі продовжують вирішувати питання забезпечення житлом дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування. Наразі в Україні та Запоріжжі продовжує працювати програма, згідно з якою здійснюється придбання житла для представників вказаних категорій. Фінансування проводиться як за рахунок державної субвенції, так і на умовах співфінансування з бюджету міста.

Сьогодні під керівництвом секретаря Запорізької міської ради Анатолія Куртєва відбулось засідання міської комісії, на якому погодили перерахування коштів для придбання двокімнатної квартири для жительки Запоріжжя з числа дітей-сиріт, дітей позбавлених батьківського піклування.

37-річна запоріжанка Ганна Кутарєва разом з родиною, зокрема двома дітьми, проживає в гуртожитку. У результаті вона отримає понад 654 тисячі гривень на придбання власного житла.

- Розумію, що ще багато представників вказаної категорії у Запоріжжі очікують власне житло. Будемо й надалі працювати задля вирішення цього питання, - зазначив Анатолій Куртєв.

Також у ході засідання секретар міської ради дав доручення головам районних адміністрацій та відповідним департаментам провести перевірку та оновити списки перебування на квартирному обліку дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування та осіб з їх числа. На наступному засіданні комісії в лютому планується визначити орієнтовну потребу в коштах та напрямах використання відповідної державної субвенції у 2022 році.