Запорізька громадськість долучається до обговорення рішення щодо підвищення тарифу на проїзд у громадському транспорті

19.01.2022 09:15

У Запоріжжі продовжується регуляторна процедура щодо обговорення проєкту регуляторного акту відносно підвищення вартості проїзду у громадському транспорті Запоріжжя. Документ оприлюднено на офіційному сайті Запорізької міської ради. Запоріжці мають можливість подавати свої пропозиції до управління з питань транспортного забезпечення та зв’язку міської ради. Подані пропозиції розглядатиме робоча група.

Секретар міської ради Анатолій Куртєв поставив завдання разом з регуляторною процедурою організувати процес консультацій з громадськістю відносно рішення щодо підвищення вартості проїзду у громадському транспорті. Згідно з законодавством організатором цих консультацій стала Громадська рада при виконавчому комітеті Запорізької міської ради.

Голова Громадської ради Катерина Акула прокоментувала, як організовано процес консультацій з громадськістю. За її словами, порядок проведення консультацій з громадськістю у Запоріжжі передбачений окремим Положенням. Його було затверджено у відповідності з вимогами законодавства.

- Безпосередній учасник консультацій Громадська рада, як консультаційно-дорадчий орган, який після проведення обговорень може вплинути на процес прийняття рішення, подати свої пропозиції, - сказала Катерина Акула.

Як зазначає голова Громадської ради, ще до початку регуляторної процедури Громадська рада, зокрема її профільний комітет з питань транспорту та інфраструктури, залучалася до процесу обговорення. Її представники були учасниками робочих груп, спілкувалися з перевізниками і так далі.

- На сьогодні було проведено низку зустрічей з управлінням транспорту, обговорюємо в комітеті, вносимо свої пропозиції, вивчаємо думку фахівців, плануємо проведення «круглого» столу з цього питання, - зазначила Катерина Акула.

Громадська рада, як учасник робочої групи з внесення пропозицій від населення, вносить свої пропозиції. Представники Громадської ради працюватимуть у складі робочої групи, яка вивчатиме подані запоріжцями пропозиції. Вони слідкуватимуть за тим, щоб процедура роботи робочої групи, прийняття рішень щодо пропозицій населення були прозорими та відкритими.

- У рамках цієї роботи будемо також продовжувати пропонувати різні механізми консультацій з громадськістю, які можуть бути використані у цій роботі. Окрім «круглого» столу, про строки проведення якого повідомимо пізніше, це може бути, наприклад, вивчення громадської думки, організація роботи фокус-груп, - заявила Катерина Акула.