У 9-й міськлікарні розповіли, як проходить лікування хворих на COVID-19

20.01.2022 14:05

Запорізькі медики продовжують боротися з коронавірусом. Спеціалісти відзначають, що ситуація із захворюваністю на COVID-19 стабільна, проте спостерігається тенденція до збільшення кількості хворих. Сьогодні, 20 січня, представники запорізької міської лікарні №9 докладніше розповіли про перебіг лікування пацієнтів у їхньому медзакладі.

Міська лікарня №9 – найбільший у місті медичний заклад, у якому виділено місця для хворих на коронавірус. Зі спадом захворюваності тут було скорочено кількість ліжок для лікування хворих на коронавірус – зараз їх передбачено 360. На сьогоднішній день з них заповнено 30. Стало менше пацієнтів і в реанімаційному відділенні – наразі там перебувають 6 хворих.

- Зараз у нас спостерігається стабільна ситуація щодо кількості хворих на коронавірус. Проте ми зафіксували зменшення кількості виписок. Якщо раніше кількість тих, хто одужав та був виписаний, переважала над кількістю тих, хто потрапив у лікарню, то зараз ці показники зрівнялися. Наприклад, учора ми виписали трьох пацієнтів, при цьому троє нових хворих надійшли до лікарні, - розповів директор КНП «Міська лікарня №9» Кирило Нерянов.

Серед пацієнтів лікарні – люди різних вікових категорій. Є як вакциновані, так і не щеплені пацієнти. Проте перших значно менше, і, за словами медиків, вони переносять хворобу легше. Тож запоріжців закликають не нехтувати карантинними вимогами та вакцинуватися.