Виставка «Світовий Конґрес Українців: вчора, сьогодні, завтра»

20 жовтня о 12:00 у Запорізькій обласній універсальній науковій бібліотеці (м. Запоріжжя, проспект Соборний, 142) відбудеться презентація мультимедійної виставки «Світовий Конґрес Українців: вчора, сьогодні, завтра».

Експозиція створена Міжнародним інститутом освіти, культури та зв’язків спільно з діаспорою Національного університету «Львівська політехніка» з нагоди 50-ліття Світового Конґресу Українців.

Презентація відбудеться за підтримки Класичного приватного університету м. Запоріжжя та Світового Конґресу Українців у рамках Всеукраїнської просвітницької акції з нагоди 50-ліття СКУ.

Метою виставки є поширення знань про Світовий Конґрес Українців та популяризація його діяльності серед широкого кола громадськості в Україні та світі.

Організатори ставлять собі за мету ознайомити українців з різних регіонів з роботою найавторитетнішої української організації у світі та долучити громадськість до поширення інформації про історію та діяльність Світового Конґресу Українців, а також до участі у просвітницьких проектах, спрямованих на співпрацю зі світовим українством.

У матеріалах виставки висвітлено історію та діяльність Світового Конґресу Вільних Українців (1967–1993 рр.) та Світового Конґресу Українців (1993–2017 рр.), представлено найвагоміші проекти СКУ, подано біографії відомих діячів Конгресу та української діаспори, унікальні архівні документи, історичні фотографії та відеофільми.

Від Інституту журналістики і масової комунікації Класичного приватного університету буде діяти експозиція друкованих видань із фондів електронної бібліотеки «Diasporiana» – Проекту зі збереження інтелектуальної спадщини української еміграції, також демонструватимуться відеоролики про науковий потенціал Запоріжжя із дослідження українського еміграційного досвіду та оголошення Інтернет-Проекту «Імен неопалима купина» для студентів та школярів, покликаного повертати імена світового українства – тих, хто створив смислову платформу для розвитку української державності.

Із фондів електронної бібліотеки «Diasporiana» буде виставлена частина колекції вітальних листівок з усіх куточків світу – Канади, Америки, Австралії, країн Європи.