Володимир Зеленський відкрив у Запоріжжі вантовий міст

22.01.2022 18:50

Сьогодні у Запоріжжі урочисто відкрили новий вантовий міст через р. Дніпро. Він з’єднав острів Хортицю з лівобережною частиною Запоріжжя. Новий міст відкрив Президент України Володимир Зеленський, який відвідав Запоріжжя. В урочистому заході взяли участь секретар Запорізької міської ради Анатолій Куртєв, представники обласної влади.

Запоріжці багато років очікували відновлення будівництва мостів через р. Дніпро. За ініціативи Президента України Володимира Зеленського роботи було відновлено. Нові запорізькі мости стали частиною програми Президента України Володимира Зеленського «Велике будівництво». Сьогодні з впевненістю можна сказати, що вони перетворилися на справжню візитівку цієї масштабної програми, спрямованої на розвиток України.

У грудні 2020 року завершився перший важливий етап будівництва нових мостових переходів у Запоріжжі. Було відкрито частину балкового мосту, який з’єднав Хортицький район, розташований на правому березі Дніпра, з островом Хортиця. За рік запоріжці вже оцінили переваги нового мосту.

Сьогодні завершився ще один важливий етап будівництва запорізьких мостів. Було відкрито вантовий міст між островом Хортиця та лівобережною частиною Запоріжжя. Таким чином нові мостові переходи нарешті з’єднали обидва береги Дніпра. Символічно, що це відбулося саме у День Соборності Україну. Запоріжжя єднає країну. Можна з повним правом сказати, що сьогодні у нашому місті відбулась подія загальнодержавного значення. Можливо вона стане однією з найважливіших цьогорічних подій для всієї України.

У відкритті вантового мосту взяв участь Президент України Володимир Зеленський, який сьогодні відвідав Запоріжжя. Саме завдяки його наполегливості вдалося об’єднати зусилля та відновити будівництво мостових переходів у нашого місті, забезпечити швидкі темпи робіт. Без цього запоріжці могли б ніколи не отримати нові мости.

Відкриваючи міст Президент України Володимир Зеленський наголосив, що 103 роки тому українці оголосили про створення єдиної України. Попередні покоління українців відновили незалежність нашої держави. Тепер завдання полягає у тому, щоб зберегти незалежність. Зробити це можна лише спільними зусиллями, об’єднавшись, незалежно від політичних поглядів. І український народ дійсно здатний на це.

- Сьогодні ми у вашому прекрасному місті. Ми знаходимось у Запоріжжі. Ми бачимо живий доказ того, що разом ми можемо все, разом ми можемо більше. Саме разом будівельники з різних регіонів нашої держави, і не тільки, працюючи на висоті 35 метрів та в режимі 24/7, у плюс сорок та мінус 20, змогли зробити щось дуже важливе для людей, дійсно особливе. Сьогодні ми з’єднуємо Україну не лише словами. Сьогодні ми відкриваємо найвищий міст в Україні, - сказав Володимир Зеленський.

Президент України зазначив, що тепер запоріжці щодня зможуть комфортніше, швидше, зручніше діставатися на роботу, навчання та повертатися додому.

- Наша кінцева мета повністю завершити будівництво мостових переходів. Верхова частина вантового мосту тільки початок. Але погодьтесь, дуже непоганий початок. 150 метрів або хмарочос у 50 поверхів. Це висота його пілону. П’ять футбольних полів – довжина цього прекрасного мосту. Понад шість тисяч тон, або, у порівнянні, сто літаків «Мрія». Це вага усієї споруди, - заявив Володимир Зеленський.

Президент України зазначив, що багато років недобудовані запорізькі мости були монументом української корупції. Тепер новий запорізький міст повинен стати монументом єдності України.

Важливу для всіх запоріжців подію прокоментував секретар Запорізької міської ради Анатолій Куртєв, який взяв участь у заході.

- Сьогодні для запоріжців дійсно подвійне свято – День Соборності України та відкриття нового мосту. Вважаю, що ми дійсно можемо називати наш новий міст "Мостом Соборності". Запоріжці зі мною погодяться, що саме завдяки Президенту України Володимиру Зеленському Запоріжжя сьогодні нарешті отримало новий вантовий міст. Запорізький міст став яскравим результатом реалізації програми «Велике будівництво». Від імені всіх запоріжців хочу подякувати Голові держави за увагу до вирішення проблем запоріжців, адже містяни багато років очікували на новий міст, - сказав Анатолій Куртєв.

Зазначимо, сьогодні дві тисячі запоріжців також провели на новому мосту символічну акцію «живий ланцюг». До учасників акції приєднався і Президент України Володимир Зеленський. У День Соборності учасники «живого ланцюга» продемонстрували, що Запоріжжя – це Україна, а наше місто дійсно єднає країну.