Запорізькі комунальники оперативно прибирають сніг

24.01.2022 11:00

У зимовий період спецтехніка і робітники КП «ЕЛУАШ» працюють у режимі цілодобової готовності до ліквідації наслідків погодних негараздів. Сьогодні з самого ранку в Запоріжжі пішов сніг. Шляховики вийшли на розчищення магістралей, тротуарів, зупинкових комплексів з 6.00.

Роботи з прибирання доріг «елуашівці» продовжують і наразі. Як розповіла заступниця начальника з утримання та ремонту доріг КП «ЕЛУАШ» Тетяна Шинкевич, підприємство задіяло 55 одиниць техніки та 77 працівників. За минуло добу, коли періодично йшов сніг, використали близько 650 т посипального матеріалу.

- Сьогодні з 6 ранку почалися більш інтенсивні опади. Наразі посипали два-три рази першу та другу черги доріг. Створено колону, яка підмітає центральні вулиці. Вона вже промела проспект Соборний, - повідомила Тетяна Шинкевич.

Зазначимо, спочатку комунальники прибирають магістральні дороги, де спостерігається інтенсивний рух транспорту – дороги першої та другої черги. Так, у Вознесенівському районі – це зокрема проспект Соборний, вулиця Перемоги, Набережна магістраль, бульвар Шевченка. А вже потім переходять до інших об’єктів.

Комунальні служби міста й надалі залишаються в особливому режимі готовності до ліквідації наслідків погодних негараздів.

Водіїв же закликають бути обережними та у сильний снігопад не залишати свій автотранспорт вздовж узбіч доріг. Це заважає роботі спецтехніки з прибирання міста від снігу.