У Запоріжжі змінили порядок проведення консультацій з громадськістю

26.01.2022 14:00

Під час 12-ї сесії міської ради депутати внесли зміни в Порядок проведення консультацій з громадськістю з питань суспільно-економічного розвитку м. Запоріжжя. Зокрема було змінено один пункт Порядку та додано два нових.

Зміни до Порядку було внесено задля розширення можливостей для консультацій з громадськістю, зокрема під час пандемії короновірусу. Це також сприятиме забезпеченню прозорості та всебічності публічного вивчення громадської думки.

Згідно з нововведеннями до публічних громадських обговорень будуть долучатися профільні представники виконавчого органу та інші фахівці, думка яких важлива для проведення конкретних консультацій.

План проведення консультацій буде затверджуватися міським головою та погоджуватися з головою Громадської ради при виконавчому комітеті міськради до 1 лютого кожного року. Протягом 10 робочих днів після затвердження він буде оприлюднений на офіційному сайті запорізької міської влади.

Для проведення консультацій з громадськістю також використовуватиметься портал EConsult Zaporizhzhia.

У результаті буде створено гнучкий та дієвий механізм, завдяки якому можна буде вчасно розпочинати будь-яку форму проведення консультацій з громадськістю та залучити до обговорення більшу кількість учасників.