У Запоріжжі реорганізують одне з комунальних підприємств

25.01.2022 20:00

Секретар Запорізької міської ради Анатолій Куртєв провів засідання погоджувальної ради. На ньому обговорили проєкти рішень, які планується розглянути на сесії міської ради. Зокрема стосовно збільшення кількості адміністративних послуг, які надають філії Центру надання адміністративних послуг, прийняття Звернення щодо необхідності скасування Методики розподілу між споживачами обсягів спожитих комунальних послуг та інші.

У середу, 26 січня, відбудеться дванадцята сесія міської ради. До порядку денного буде внесено низку питань, які стосуються різних сфер життєдіяльності міста. Традиційно напередодні сесії відбулось засідання погоджувальної ради, яке пройшло під головуванням секретаря міської ради Анатолія Куртєва. У ньому взяли участь представники депутатських фракцій, постійних депутатських комісій, заступники міського голови.

Учасники засідання обговорили всі проєкти рішень міської ради, які планується розглянути завтра на сесії. Кожен з присутніх зміг задати запитання та отримати необхідну інформацію.

Зокрема планується збільшити з 183 до 228 кількість адміністративних послуг, які запоріжці отримуватимуть через філії Центру надання адміністративних послуг. Додаткові послуги стосуються роботи Пенсійного фонду, управління соціального захисту, департаменту інфраструктури та благоустрою міської ради. У результаті запоріжцям буде значно простіше отримати ці послуги, звертаючись для цього не до вказаних підрозділів, а до філій ЦНАП.

Розглянуть на сесії Звернення від депутатів міської ради до центральних органів влади з проханням скасувати Методику розподілу між споживачами обсягів спожитих комунальних послуг, зокрема тепла, затверджену наказом Мінрегіону.

Нагадаємо, у новому опалювальному сезоні в Україні почали діяти нові норми нарахувань плати за тепло. У результаті представники малого та середнього бізнесу вимушені значно більше платити за опалення. На думку підприємців, Методика потребує удосконалення.

- За моїм рішенням була створена робоча група, яка займається розробкою пропозицій щодо удосконалення Методики, які будуть подані до центральних органів влади. Вже провів кілька засідань з цього питання. Однак спочатку вирішили звернутися, що необхідно скасувати діючу Методику, а потім розробити нову, з урахуванням існуючих пропозицій. Пропоную подати це звернення на розгляд сесії від імені всіх депутатських фракцій міської ради. Вважаю це правильним, адже це питання важливе для багатьох запоріжців, - сказав Анатолій Куртєв.

Буде також внесено зміни до Порядку проведення консультацій з громадськістю з питань суспільно-економічного розвитку Запоріжжя. Це дозволить покращити механізм консультацій з громадськістю, який зможе ефективно працювати навіть в умовах розповсюдження коронавірусу.

Міська влада продовжує працювати над оптимізацією комунального господарства міста, підвищенням ефективності його роботи. Зокрема на сесії планується затвердити рішення про реорганізацію КП «Дубовий гай» шляхом приєднання до КП «Титан».

Секретар міської ради Анатолій Куртєв висловив упевненість, що завтра депутати міської ради підтримають запропоновані рішення. Це стане прикладом ефективної роботи депутатського корпусу, успішної співпраці всіх депутатських фракцій заради розвитку Запоріжжя.