В Олександрівському районі утилізують новорічні ялинки

25.01.2022 16:25

В Олександрівському районі Запоріжжя почали вивозити новорічні ялинки. Їх звозять в одне визначене місце з усього району, де підрядники за допомогою дробильної машини переробляють їх на тріску або складують на вантажну машину для подальшого транспортування на полігон твердих побутових відходів.

Як розповів голова Олександрівської районної адміністрації Валерій Мостовий, наразі є близько 200 адрес, з яких необхідно вивезти ялинки. Торік з території Олександрівського району вивезли понад 500 тонн хвойних, цього року планують утилізувати приблизно такий же обсяг.

- Ми розпочали подрібнення та вивезення ялинок з території району. Мешканців попросили залишати дерева після свят на сміттєвому майданчику, не кидати їх де завгодно. Так нам зручніше їх збирати, щоб потім комплексно вивезти ялинки на утилізацію на полігон. Плануємо цю роботу проводити стільки, скільки в цьому буде потреба. Паралельно займаємося систематичним прибиранням стихійних звалищ – двічі на тиждень проводимо обхід та очищаємо проблемні території. І ще паралельно завершуємо процес збирання листя. На 98% ми цей обсяг вже виконали, залишилися лише окремі території, які очікували на своє дофінансування. Продовжуємо підтримувати свій район у чистоті та порядку, – розповів Валерій Мостовий.

Роботами займається підрядник із залученням спецтехніки.