Анатолій Куртєв провів засідання виконавчого комітету Запорізької міської ради

25.01.2022 20:10

Сьогодні у малій залі відбулось засідання виконавчого комітету Запорізької міської ради, яке пройшло під головуванням секретаря міської ради Анатолія Куртєва. Було прийнято низку важливих рішень.

Зокрема виконавчий комітет затвердив рішення про створення Ради стратегічного розвитку Запорізької міської територіальної громади та робочих груп за напрямками розвитку міста в рамках Стратегії розвитку Запоріжжя до 2030 року. У складі обох колегіальних органів працюватимуть представники міської ради, виконавчих органів міської ради, депутатського корпусу тощо. Також до участі в робочих групах будуть залучені експерти з муніципального розвитку, представники підприємств, організацій, науковці та громадськість міста. Вони займатимуться аналітикою та формуванням обґрунтованих пропозицій щодо розвитку міста за відповідним напрямком.

- Ми розуміємо, якщо місто хоче розвиватись, воно повинно мати Стратегію розвитку. Нещодавні події, зокрема й відкриття вантового мосту, довели, що ми обрали вірний напрямок, тож маємо активно працювати, - наголосив Анатолій Куртєв.

Також було затверджено рішення про навігацію до садово-городніх ділянок у 2022 році. Вона стартує 26 квітня та триватиме до 28 жовтня. Катери та автобуси перевозитимуть запоріжців за традиційними напрямками.

Окрім того, члени міськвиконкому підтримали рішення про створення дитячого будинку сімейного типу Ірини Поваляєвої. Жінка виховує рідну 15-річну доньку і чотирьох прийомних дітей з великої родинної групи та бере на виховання ще п’ятьох дітей. Для цієї родини за кошти державної субвенції та співфінансування з міського бюджету минулого року було придбано двоповерховий будинок.

На засіданні міськвиконкому також були прийняті рішення щодо затвердження положення про надання адресної грошової допомоги опікунам, піклувальникам на кожну дитину-сироту, дитину, позбавлену батьківського піклування, яка буде влаштована під опіку, піклування, батькам-вихователям, прийомним батькам та дитячим будинкам сімейного типу; щодо покращення житлових умов мешканців Запоріжжя, передачі майна комунальним підприємствам та інші.