В Запоріжжі продовжують боротися з ковідом протиепідемічними перевірками

25.01.2022 17:30

У місті продовжуються карантинні перевірки підприємців. Щодня члени спеціальних мобільних груп перевіряють правильне носіння масок персоналом та відвідувачами, наявність антисептиків, термометрів, а також журналів температурного скринінгу та вологого прибирання.

Працюють зокрема і в закладах харчування та торгівлі. Вкотре фахівці вийшли у рейд Заводським районом. Перевіряли як продовольчі, так і непродовольчі крамниці. Зафіксували кілька порушень – відсутність потрібного засобу для миття підлоги та сміттєвих пакетів у відрі. Підприємці-порушники отримали попередження.

- Там, де є незначні зауваження, ми робимо попередження і на майбутнє можемо прийти перепровірити. Якщо підприємці не дослухаються, тоді вже складається штрафна санкція. Якщо є порушення, якщо вони незначні, то складається адмінпротокол за статтею 42. А якщо є великі зауваження, то складається протокол за статтею 44 і передається до суду. І вже суд визначає суму, яка накладається на підприємця, - розповіла головна спеціалістка ГУ Держпродспоживслужби в Запорізькій області Юлія Шостак.